Мнения клиенти

Вижте всички мнения
 

Кашлица

Детето ми е на 5г., от 2,5г. с променлив успех лекуваме кашлица, която според лекарите е от гърлото. Дори изкарахме коклюш, въпреки задължителната ваксинация, спря да кашля за около 3-4 месеца, но след това отново и отново. Изпили сме с килограми антиалергични сиропи, таблетки, имуностимулатори, но кашлицата не спира. Правили сме тест за туберкулоза, изключиха и астма като диагноза, но никой все още не е успял да се справи с проблема.

************************

Хроничната кашлица е доста сериозен проблем. Когато в организма се натрупат токсини, той се опитва да ги изхвърли. Това става по няколко начина:
- естествени секрети (пот, урина, изпражнения, слюнка, сълзи);
- патологични секрети (храчки, хрема, бяло течение, диария...);
- възпаление (така те изгарят при повишената температура);
- кожа (тя е органът с най-малко значение за живота на тялото и най-периферно разположен и присъствието на токсините там е възможно най-безопасно и отдалечено от важните вътрешни органи).
Тези четири начина за детоксикация не бива да се подтискат с химическа терапия. Това е при положение, че кашлицата на Вашето дете е с храчки. Когато тя се е появила вероятно е започнато химическо лечение (антибиотици, сиропи), което е увеличило токсините в тялото и кашлицата дори се е влошила. Тя ще продължава докато токсините не намалеят. Ако кашлицата е суха, това означава, че проблемът е неврогенен, т.е. нервите, които определят тонуса на дихателните пътища са превъзбудени. И при двата варианта трябва да се прибегне към натуропатичен начин на лечение. Добър ефект би могло да се постигне и с лечебно гладуване, тъй като проблемът е пренасищане на тялото с токсини. Но аз препоръчвам, разбира се, хомеопатия. Имам доста случаи на хронична кашлица и мога да Ви кажа, че този проблем е напълно решим. Прилагането на химични лекарства Ви приближава все повече към астмата. Тъй като в конвенционалната медицина, кашлица, която продължава над шест месеца автоматично се диспансеризира за астма. И тогава нещата стават много сложни, тъй като детето влиза в системата за диспансеризиране и повлияването му по друг начин, освен с антиастматични лекарства, става много трудно. А аз не съм чувал за излекувана астма с химични лекарства! И няма и да има. Лечението й е само симптоматично, с бронходилататори и подобни медикаменти. Съветът ми е да не губите време и да се консултирате с лекар-хомеопат, който работи във вашия град, тъй като детето ще има нужда от чести консулти, особено при «отключването» на симптома, т.е. когато кашлицата започне да се променя.

Още в тази категория: « Гъбички Радикулопатия »

© Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на д-р Хаджиев