Мнения клиенти

  • Последната ми надежда
    Научих за д-р Хаджиев през 2007 г. - беше последната ми надежда да намеря изход от вече 4 години продължилата ми болест на пикочните пътища.Дори и операция в престижна болница…
    Продължава...
  • Не само лекар, но и незаменим приятел
    Първата ми среща с д-р Хаджиев, беше преди 12 години. След година и половина лутане от лекар на лекар и от кабинет на кабинет, и с все по-болният ми 3…
Вижте всички мнения
Вие сте тук:Начало>За лекари
 
За лекари

Това е пространство за всички лекари, изкушени от магията на Хомеопатията, които вече са завършили Основен курс по хомеопатия.

Общувайки със студентите по хомеопатия видях, че за повечето е трудно да направят стъпката от учене към практикуване. Знанията от Материя Медика, миазми, терапевтични стратегии и прочие, натрупани в курса, остават неизползвани в практиката. Картините с излекувани пациенти от тежки заболявания с хомеопатия, които виждаме по семинарите на водещи световни хомеопати, не могат да станат реалност в нашата практика.

Знам как се чувстват – изумени, възхитени, обнадеждени от това, че вече имат в ръцете си един чудесен метод, с който да лекуват, да дадат на хората това, което са мечтали още като деца. В същото време – объркани, притеснени, съмняващи се – дали ще успеят да постигнат това, което учителите им демонстрират по време на занятията. И това е нормално – така се прохожда във всяка една професия. По-често плахо опитват – най-малкото в семейството, прилагат терапия на приятели, роднини, близки, познати, а някои – и на пациенти. И успехът е променлив – в някои случаи от първата доза, а някои – с месеци се влачат. Задават си въпроси – как може успехът да стане 100%, възможно ли е това? Дали пък не е по-добре да смесваме хомеопатия с химични медикаменти „за всеки случай”. В повечето случаи се престрашават за остри състояния, а тежките случаи оставят за „по-нататък”, за „когато науча достатъчно” и са с мисълта, че „не мога да експериментирам върху живи хора”. И повечето заболявания си остават запазена територия единствено на химичната и хирургичната медицина.

Аз съм хомеопат „на пълен работен ден” вече 15 години. И видях, че това може да стане реалност – остри и хронични случаи могат да бъдат излекувани само с хомеопатия. Но за тази цел Основният курс съвсем не е краят на подготовката. Там се усвояват основите, фундаментите на хомеопатията, преподава се хомеопатичният начин на анализ. Данните са много и са безусловно необходими, за да може един терапевт да надгради конвенционалното си медицинско мислене с холистично и хомеопатично такова. Но за да се приложат широко в работата с пациенти е необходимо да се натрупа друг вид знание. Трябва да се научат да адаптират теоретичните знания в практиката. Това е възможно и си заслужава!

Това е причината, заради която реших да покажа онази връзка между теория и практика, която е така важна за всеки, който е решил да изгражда успешна практика по хомеопатия.

Предлагам курс-тренинг, който може да запълни тази ниша и да помогне реалността да се случи!

Какво представлява и как е организиран можете да научите от другите статии в секцията.

Д-р Георги Хаджиев

© Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на д-р Хаджиев