Мнения клиенти

  • Новият път в моя живот! Пътят на здравето!
    Когато открих чудото – хомеопатия, тя се превърна в светлината на моя живот. А тази светлина Вие д-р Хаджиев раздавате щедро на нас – вашите пациенти. Ето защо в Световната…
  • Последната ми надежда
    Научих за д-р Хаджиев през 2007 г. - беше последната ми надежда да намеря изход от вече 4 години продължилата ми болест на пикочните пътища.Дори и операция в престижна болница…
    Продължава...
Вижте всички мнения
Вие сте тук:Начало>Всички категории>Цветотерапията на д-р Бах>Личната комбинация
 

Личната комбинация

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИЧНАТА КОМБИНАЦИЯ?
В едно шишенце е възможно да присъстват от 1 до 7 цветя (есенции от тинктурите на цветята). Няма "правилен" брой есенции. Възможно е да бъдат добавени есенции съобразно с типа личност (срамежлив, властен, гневен, досаден, тревожен...) или пък съобразно с емоцията, която в момента много силно ни владее (ревнувам, страх ме е за децата ми, не знам какво да правя, разсеяна съм...).

Напълно е възможно да съм тиранична (тип Vine) и в същото време да ме е страх от кучета (емоция Mimulus) или пък да съм нерешителна (тип Cerato), да имам склонност да се оплаквам от съдбата си (Willow), а сега да съм изпаднала в апатия и нежелание да правя нищо, поради досадното еднообразие на работата ми (Hornbeam). Съответно в моята лична комбинация ще присъства онова, което е характерно за мен в неговия негативен аспект.

Добре е да се има предвид, че всяко цвете има свой положителен и негативен аспект. Нашата цел е да подкрепяме положителния и да коригираме негативния. Така например на един лидер няма защо да му даваме Vine само заради това, че е властен. Напротив, амбициозните хора, с ясна визия за пътя, който следват са двигателя на обществото, те са тези, на които разчитат по-несигурните и нерешителни личности. Типът Vine ще има потребност да приема цветето ако е влязъл в негативната спирала – когато го превземе тесногръдие, не понася противоречие, злоупотребява с власт, липсва му състрадание, целенасочено всява страх в останалите, неговото и само неговото мнение е вярното... Вземайки цветето той отново става мъдрият, изпълнен с разбиране водач, естественият авторитет.

КОЛКО ВРЕМЕ ДА ПРИЕМАМ КОМБИНАЦИЯТА?
След задълбочен разговор с консултанта ще ни бъде дадена лична комбинация, която ще се състои от максимум 7 цветя, съответстващи на типа ни, емоциите ни и състоянието на ума. Възможно е да се окаже, че ще е необходимо дълго време да приемаме тази комбинация, но също така е възможно да спрем да я приемаме още преди да е свършила. Всичко е индивидуално и се решава съобразно с промените които настъпват (или не) в човека. Като цяло може да се каже, че преминаващите настроения или емоции, които откриваме в себе си напоследък или изведнъж по-бързо биха се коригирали. Възможно е за тях да са необходими само няколко дози. Но за дълбоки и устойчиви проблеми е възможно да отнеме седмици, месеци, години.

Цветята на Бах действат толкова фино и меко, че понякога се случва да не забележим промените, които са настъпили.

Скоростта, с която настъпват промените е както се изкачва стълба – може да я катерим бавно и дълго, може да вземаме няколко стъпала наведнъж – всичко зависи от нас, ние решаваме с каква скорост искаме да се движим.

КАК ДА ГИ ПРИЕМАМ?
Съществуват няколко форми и начини на прием.

 

1. Възможно е приемът да става през вода. От шишенцата с тинктурата (есенцията) накапваме 2 капки в бутилка с вода и целия ден отпиваме по малко от нея. На следващия ден повтаряме същото – 2 капки от тинктурите добавяме към шише с вода и отпиваме.

 

2. Ако ще пътуваме описаният в т. 1 метод ще ни се стори неудобен, защото трябва да носим с нас всички 38 есенции. Затова е възможно да предпочетем следния начин: Вземаме шишенце от 30мл. В него поставяме вода и по 2 капки от предварително подбраните есенции. Всеки ден приемаме 4 пъти по 4 капки от така приготвеното шишенце. Съхраняваме го в хладилник.

Ако не можем да осигурим хладно място за съхранение – 10мл алкохол (бренди, ракия...), 20 мл вода и по 2 капки от предварително подбраните есенции. В случая алкохолът се добавя, за да се поддържа водата прясна. От това шишенце отново приемаме 4 пъти на ден по 4 капки. НЕ е необходимо да го съхраняваме в хладилник.

 

3. Възможен е външен прием:

- ако човекът е изпаднал в безсъзнание може да му намокрим устните, да му накапем върху пулса;

- съществува и крем форма от Rescue Remedy, в който е добавен Crab Apple – много подходящ за мазане на ужилено, ухапано от комари, синини, подутини, натъртвания.

 

4. Готови комбинации.

Съществуват на пазара и т.нар. „готови комбинации” – за депресия, за тонус... Принципно е по-добре да се въздържаме от ползването им, защото вероятността те да съдържат точно тази есенция, от която имаме потребност не е много голяма, тоест липсва индивидуалният момент на оценка на състоянието на индивида.

За пример да обсъдим състоянието безсъние:

- Agrimony не спи, защото е преуморен от днешния тежък ден – имаше детско парти у дома, както винаги се оказа в ролята на клоуна, който забавлява всички, „душата на компанията”, а в същото време личните проблеми растат, но никой не трябва да знае за тях, защото са си лично негови, не е тяхна работа. Потискането им става все по-трудно, а в ден като днешния е от особено значение всички да го виждат усмихнат...

- Aspen не спи, защото му се струва, че чува някакъв шум, страх го е от нещо, не знае точно от какво;

-Beech не спи, защото днес в работата се случи проблем „казвах им аз, че ще стане така, ама никой не ме чу. Винаги така прави Иван, колко пъти да му набивам в главата, че...”;

- Centaury не спи, защото и днес не каза на Мария, че не иска да правят все това, което тя иска. "Утре вече ще си кажа каквото ми е на душата, докога ще ѝ се оставям да ме върти..."

И така нататък – 38 цветя, 38 причини за безсъние, всяка до една основателна за него самия.

Но дали точно моето цвете ще присъства в готовата комбинация за безсъние? Ако го има – чудесно, ще имам най-после дългоочаквания, отморителен сън. А ако не – ще си извадя генералния извод, че Цветотерапията на д-р Бах не е успешен метод за въздействие. За съжаление от тази ситуация ще изгубя АЗ, губи методът, губи и онзи, който произвежда и който продава готовите комбинации. Тоест губим всички!

Ирена Хаджиева, 0888238625

 

© Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на д-р Хаджиев