Мнения клиенти

  • Последната ми надежда
    Научих за д-р Хаджиев през 2007 г. - беше последната ми надежда да намеря изход от вече 4 години продължилата ми болест на пикочните пътища.Дори и операция в престижна болница…
    Продължава...
  • Моят начин да кажа: Благодаря!
    Когато реших, че искам да напиша няколко реда като обратна връзка за това, което прави д-р Хаджиев, една вълна от стъписване ме обля. Мога ли да го направя? Мога ли…
    Продължава...
Вижте всички мнения
Вие сте тук:Начало>Всички категории>Цветотерапията на д-р Бах>Групата СВРЪХ-ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ ВЛИЯНИЯ И ИДЕИ
 

Групата СВРЪХ-ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ ВЛИЯНИЯ И ИДЕИ

Всички ги познаваме – това са хората, които се поддават много лесно на влиянието на всичко край тях. Нали се сещате – хора, които лесно си сменят мнението или пък тези, които вярват на всичко, което чуват по телевизията, вестниците, „една жена ми каза”. Да не пропуснем и тези, които смятат, че всички ги атакуват, всички са срещу тях, „няма един поне, който да ми мисли доброто”. В тази група присъства и едно весело цвете, което си е сложило маската „всичко ми е наред”, с постоянно чувство за хумор, няма никакви проблеми, никога. Трупа в душата си всичко и когато един ден маската се пропука изпадат в много драматично и безнадеждно състояние.

Walnut

Познавате ли човек, който сменя работата, връзката, градът в който живее? Някои реагират с въодушевление и трепетно очакване, но за някои адаптационния период трае дълго. Дете започва да ходи на ясла и не успява да свикне с новото положение. Плаче, не се храни, не спи, не иска да го утешават, чака мама да го вземе. При синът ми това продължи 52 дни. Заспива от безкрайния плач уморен на пода както е с дрехите и обувките. Като се опитат да му облекат пижама и да го сложат в леглото се събужда и започва отново неистов рев. Не се храни с децата, а успяват да му сложат 2 лъжички в устата в сервизното помещение. Взимах си го без глас, толкова много е плакал „защото аз те викам, но ти не идваш, значи не ме чуваш”.

Приятелка, която всички познават като усмихната и оправна се премести да живее в друг град. Не я познах, когато я срещнах няколко месеца по-късно. Състарена, с тъжни очи, говори несвързано. Да, големият град дава големи възможности, но тук аз не „съм си на мястото”. За нея адаптацията продължи 5 години, почти стигна до развод и изцяло се загуби онова щастливо, слънчево момиче, което познавах преди това. 3 месеца приема комбинация, в която присъстваше Walnut. Изведнъж пред очите ѝ се разкриха всички онези хубави неща, които са я чакали на пътя толкова много години. Сега има чудесна работа „точно като за мен”, чувства се удовлетворена и сигурна, а за развод – кой говори за такива неща?

 

Centaury

Не мога да не разкажа тъжната история на приятелка на моя позната, която току-що се беше разделила със съпруга си. Оказа се, че 5 години тази жена е била за него прекрасното място, на което да излива необуздания си гняв; момичето, което безропотно е понасяло всичко – бой, секс без желание, обиди, унижения – всеки божи ден. Водил вкъщи поредното си завоевание от дискотеката и изисквал от нея да им сервира вечеря, да оправя спалнята и след това „да се дивясва където ѝ видят очите”. Двете им деца ставали свидетели на всевъзможни прояви на грубо отношение до деня, в който на нея най-после ѝ прикипяло и си тръгнала, вземайки само тях и дрехите на гърба си. Но само седмица по-късно той я открил и върнал обратно. И това се повторило, а после потретило. Всеки път, когато тя взимала решение да сложи точка, той намирал начин да я уговори. Но цялото му добро отношение приключвало в момента, в който пристъпи прага на дома им. Тя не успяваше да му каже твърдо НЕ.

Същото цвете помогна и на 12-годишно момиче, което се беше оставило да бъде използвано от „приятелка” в училище. Приятелката беше спокойна – няма класно или контролно, което да не е осигурено – има кой да подсказва и от кого да препише. За джобните също нямаше защо да се притеснява – нашето момиче винаги се грижело да има и за двете, „защото ми става жал за нея, толкова е гладна”. От друга страна, когато станело въпрос за забавления – там вече нещата ставали други. За тях тя не била толкова желана и търсена. За следващото контролно тя била отново нужна, отново на пиедестал и това я карало да се чувства ценна. За съжаление контролните и класните не са чак толкова чести, за да се задържи за по-дълго време вниманието върху нея. Разбирала, че я използват, но не можела да откаже. Многото сълзи, изплакани в самота и поредно пренебрегване не накарало момичето да прекъсне тези отношения. 

 

Agrimony

Повечето хора обичат да се обграждат с представители на това цвете. Те са слънчеви, усмихнати, с постоянно чувство за хумор, винаги под ръка имат някоя интересна и смешна история за разказване. Никога не можеш да чуеш от тях, че страдат, че имат проблеми. Дори когато знаеш за техни несполуки и ги споменеш пред тях (случайно или не) – о, не, никакъв проблем, това са дребни неща, да си говорим за слънцето. Но понеже това не е естествено състояние – не съществуват хора без никакви проблеми – в един момент тази маска се пропуква, пада и тогава целият свят става мрачен и безнадежден. Не успява да прикрива проблемите, не успява и да се справи с тях.

 

Holly

Любов – онова невероятно трепетно чувство, което те кара да чувстваш, че летиш. Дори само мисълта за любимия е в състояние да те накара да се усмихнеш, да се чувстваш щастлив. Но всяка монета има две страни. Ревност, завист, подозрение, злоба – обратната страна на любовта. Велики пиеси, песни, филми и книги са били създавани, описвайки тези състояния.

Колко ли войни и колко трагедии са можели да бъдат предотвратени само с няколко капки от това цвете?

Ирена Хаджиева, 0888238625

 

© Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на д-р Хаджиев