Мнения клиенти

  • Моят начин да кажа: Благодаря!
    Когато реших, че искам да напиша няколко реда като обратна връзка за това, което прави д-р Хаджиев, една вълна от стъписване ме обля. Мога ли да го направя? Мога ли…
    Продължава...
  • Новият път в моя живот! Пътят на здравето!
    Когато открих чудото – хомеопатия, тя се превърна в светлината на моя живот. А тази светлина Вие д-р Хаджиев раздавате щедро на нас – вашите пациенти. Ето защо в Световната…
Вижте всички мнения
Вие сте тук:Начало>Всички категории>Често задавани въпроси>Дископатия (дискова херния)
 

Дископатия (дискова херния)

Здравейте доктор Хаджиев.
Имам една моя много скъпа приятелка която спортуваше вече 9-та година волейбол, ала уви се наложи да прекъсне да спортува. Тя има дископатия (доколкото разбрах това е заболяване на гръбначният стълб.) Тя вече започна да изпитва болки и се поставя в трудни за нея положения заради това че понякога лесните налице движения предизвикват у нея болка.
Затова което ви пиша докторе е следното. Момичето е на 18 години вече, и е установено че има дископатия (не мога точно да ви обясня но се пада някаде долу ниско на гръбначният стълб към опашката) от около 1 година. Това я притеснява много и се говори за операция и много голямото желание за направата на такава с надеждата да изчезне болката и заболяването. Но по информацията която достига до мен, това никак не ми харесва. Познати и от медицинска информация също така и тук в интернет средата срещам чести мнения че операцията на дископатията се прави само за да се премахне някакъв секрет и че по-късно с годините този секрет отново започва да се появява като придизвиква същите болки и отново ограничава човека от нормалното му щастие в живота.
С лекарства лечение доколкото знам е предприето само в началните няколко месеца на откриването на заболяването с цел някакво частично лечение. И доколкото знам момичето за момента не приема никакви лекарства с изключение на някакви обезболяващи ако и се наложи да ги приема при твърде голяма болка. За жалост и мое много голямо съжаление не съм чак толкова оговорен или старателен, и уви нямам достъчно спокойствие и време да прочета всичко на сайта ви за да разбера какво значи това и дали би могло да помогне.
Искам да ви питам на първо място - до какво друго заболяване може да доведе Дископатията (до колкото разбрах Дискова херния) и какво ще се промени у състоянието на приятелката ми?
Според вас и вашето мнение на лекар, дали е редно да се предприеме операция и дали според вас тя ще помогне в критичен момент?
И последното което искам да ви питам е - Хомеопатията.... ще има ли ефект (ако има такова лечение на такова заболяване при такава медицина) и ако има по какъв начин и за какъв период от време се извършва, с какви средства и какво ще подпомогне или промени самото лечение на пациента.
Искам предварително да ви благодаря за отделеното от вас внимание за моето писмо и желание.
Моля ако ви е нужна повече информация относно заболяването на момичето или нещо друго да ми пишете точно какво е нужно защото знам че в момента съм говорил с много общи думи и знания.

************************

Здравейте!
Дископатията е заболяване на свързващия апарат на гръбначния стълб. То е хронично, с чести рецидиви (обостряния), дегенеративно (постепенно и постоянно влошаващо се) и нелечимо – това е определението на тази болест според учебниците ми по ортопедия и хирургия. Това означава, че химичните лекарства ще снижат интензитета на оплакванията за кратко, с много влошавания и увреди в други органи (стомах, черва, кожа, вестибуларен апарат). Аз не бих го препоръчал, ако тя беше моя приятелка и от мен зависеше нейният начин на лечение.
Чрез хомеопатия се въздейства върху причината на болестта, а не върху нейните прояви (последствия). Проявите са оплакванията – болка, скованост, изтръпвания, атрофии, промяна в сетивността на кожа и други (тук действат химичните лекарства). Кои са причините на болестта е много сложен въпрос! С общи думи – болестта зависи от имунитета, той зависи от хормоналния баланс, той зависи от функционирането на централната нервна система (мозъка). Не случайно заболяването се е появило/влошило, когато тя е станала на 18 години (13-19 години е пубертета) и тогава хормоните са се променили рязко, едновременно с появата и регулирането на менструалния цикъл (което се случва в първите години след неговото възникване). В Хомеопатията ние изследваме с пълни подробности ПНЕИ-системата (психо-нервно-ендокринно-имунна) и чак тогава започваме лечение, чрез промяна в причинния фактор. Няма да се впускам в дълги обяснения, защото явно сте от хората, които нямат нерви да четат дълги писма. В моята практика имам много такива случаи, с различна причина, развитие и усложнения. Ако се предприеме химично лечение се губи ценно време на пациента и усложненията не закъсняват - те са много и ще ми трябва много хартия да опиша всичките, което е безсмислено, защото нещата са строго индивидуални (при всеки пациент различно развитие). На въпроса “как ще протече едно лечение с хомеопатия, прогнози, продължителност и лекарства?” също не мога да отговоря – това е строго специфично и индивидуално. Всеки има специфична особеност на ПНЕИ системата, специфична проява на заболяването – означава че ще има специфично лечение. В Хомеопатията няма схеми на предписание, рутина, отработени стереотипи на лечение. Всичко е индивидуално – може да се определи само и единствено след хомеопатично интервю по време на което се прави изследване чрез хомеопатични средства на проблема. Съветът ми е да се консултирате с лекар, специалист по Класическа Хомеопатия – той би могъл да Ви отговори на всичките въпроси! Успех!

Още в тази категория: « Брадавици Гъбички »

© Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на д-р Хаджиев